Тематика фентезі дала потужний поштовх до розвитку хобі так чи інакше пов'язаних із фехтуванням та обладунками. І, звичайно, ми не можемо обійти увагою цей напрямок. Загалом, якщо ви захочете зібрати максимально реалістичний фентезі обладунок - ми до ваших послуг! Тим більше що багато наших обладунків виконані з приємним дизайном і ви можете за допомогою них створити необхідний образ.

Частина наших елементів обладунку цілком підійде і HEMA. Але в майбутньому ми плануємо розробити спеціально для цієї дисципліни рукавиці, лікті, коліна тощо. Цей напрямок фехтування заснований на середньовічних фехтбуках (навчальних книгах) і тут використовуються спеціальні гнучкі і легкі мечі.

У бойовій стилізації ми в першу чергу забезпечуємо захист та зручність. При розробці таких обладунків ми комбінуємо існуючі елементи та частини середньовічних обладунків що існують окремо, але в близьких регіонах та тимчасових рамках.

В історичній реконструкції ми намагаємось максимально повторити геометрію прикладу-артефакту. Складність полягає в тому, що часто приклад і артефакт знаходяться у віддаленому від нас режимі. Тому така робота потребує чималої майстерності.

Стилизация защиты для спортивно-доспешного боя

Fight

Перед тем как выбрать себе защитный комплект , вам нужно определиться ,занимаетесь ли вы living history или полноконтактным доспешным боем.

Если же в первую очередь вы выбираете защиту и спорт защиту – вот пару советов.


1. Постарайтесь сразу определится в каких номинациях вы будете участвовать.
а. В турнирах 1на1 можно использовать максимально облегченный доспех. Ведь противник все время перед вами и со спины вас никто не ударит.

 

WJ33tHM7_cI
б. В массовых боях вас часто будут атаковать несколько противников и с разных сторон. Вам стоит подумать о защите основания шеи , лопаток  , ключиц и копчика. С каким оружием вы выходите в массовые поединки.

QMuLm_Kj6I4

 

2. С одноручным оружием вы скорее всего будете использовать щит. А это значит что под него вам не нужен полноценный наруч и рукавица. С двуручным оружием лучше иметь хорошую защиту рук. Так как вы будете часто блокировать  удары.

3. Выберите регион и время под который будете стилизировать свой доспех.
Хоть это и спорт лучше иметь доспехи максимально приближенный к реконструкции. Так вас могут не допустить на топовые турниры в неисторичном доспехе.